Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου...


Το Ναύπλιο είναι ιδανικός τόπος να ζεις κατά τη γνώμη των παιδιών και όχι μόνο! «Σίγουρα όσοι ζουν εδώ είναι ευτυχισμένοι», υποστηρίζουν τα παιδιά από την Καρύταινα, τη Μεγαλόπολη, την Τρίπολη κ την Αθήνα.
Κι όλα αυτά τα εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής μας επίσκεψης στην πόλη, προκειμένου να πάρουμε μέρος σε ένα οικογενειακό, βιωματικό πρόγραμμα στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου, που κρύβει μέσα της τόσους θησαυρούς!
Με αφορμή την περιοδική έκθεση : «Η γενιά του ’30 στην αναζήτηση της Ελληνικότητας», το «Τρένο της Χαράς» ανέλαβε την οργάνωση του προγράμματος και η Ελένη Κουσκουρέλου την ερμηνεία του.
Κατά τη διάρκεια του, παιδιά από 5-9 ετών και οι γονείς τους ήρθαν σε επαφή με μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων όπως : Τσαρούχη, Βασιλείου, Παρθένη, Γουναρόπουλου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη κ.α.
Ανακάλυψαν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων έργων τέχνης και εμβάθυναν σε πολλά από αυτά, ανάλογα με την ηλικία, τις γνώσεις και τα βιώματα τους. Έδωσαν μεγάλη σημασία στη φωτεινή και σκοτεινή πλευρά πολλών έργων και τις δικές τους εξηγήσεις. Εκμαιεύτηκε, μέσω του προγράμματος, η τόσο επίκαιρη και για μας σήμερα, ανάγκη των ανθρώπων να στραφούν στον εαυτό τους για να γίνουν καλύτεροι!!!
Εργαλεία μας η μουσική, η ποίηση, η σωματική έκφραση, το παραμύθι, η ζωγραφική. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες. Μας συγκινεί ο ενθουσιασμός σας και μας ενθαρρύνει η ανυπομονησία σας να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε και άλλα προγράμματα στο άμεσο μέλλον σε χώρους τέχνης και πολιτισμού που θα εμπνεύσουν εμάς και τα παιδιά μας.
Για να γίνει η μάθηση παιχνίδι.
Για να πορευτούμε γνωρίζοντας τις ρίζες μας.
Για να μην χάσουμε την Ελπίδα.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά, την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου, κα Λαμπρινή Καρακούρτη, για τη φιλοξενία της. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι ολοφάνερη. Ευχαριστούμε για το πλούσιο υλικό που μας έδωσε προκειμένου να εμβαθύνουμε στα έργα τέχνης πριν πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα. Ευχαριστούμε επίσης που μας παραχώρησε το Παιδικό Εργαστήρι της Πινακοθήκης προκειμένου σε ένα άψογο αισθητικά και γεμάτο ερεθίσματα περιβάλλον, τα παιδιά να εκφραστούν μέσω της ζωγραφικής!!!
Εις το επανιδείν. 


1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ... ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΩΣ... ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ... ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ... ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝΟΥΣ Χ 30 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ... ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ... ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΧΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΩΡΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΕΞΩ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ... ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ... ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή